ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de sanitaţie din Călăraşi a fost modernizat cu ajutorul UE

10:47 | 28.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. În orașul Călărași a fost finalizat un proiect de îmbunătățire a serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare. Ieri, la primăria localităţii, a avut loc o şedinţă de bilanț şi evaluare a lucrărilor efectuate, transmite MOLDPRES.

Participanții la întrunire au discutat despre măsurile de asigurare a durabilității investițiilor. Astfel, specialiștii Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru vor monitoriza proiectul în decurs de cinci ani din momentul semnării actelor de transmitere ce atestă costul investițional al bunurilor, lucrările și serviciile achiziționate.

„Grație acestui proiect, la Călărași au fost reabilitate și extinse rețelele de apeduct, 15,9 km și canalizare, 4,9 km. Prin cele 875 de branșări la apa potabilă și 234 de racordări noi la sistemul de canalizare, 14000 de locuitori ai orașului au parte de servicii publice îmbunătățite”, indică ADR Centru.

Valoarea proiectului de la Călărași este de cca 1,5 milioane de euro, dintre care cca 1,4 mln oferiți cu titlu nerambursabil de Uniunea Europeană, și aproximativ 174 de mii de euro - contribuția primăriei Călărași.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași" a fost finanțată de UE și implementată de ADR Centru și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova".

Foto: ADR Centru

img23002467

img23002467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!