ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Alexei Mateevici” va prezenta spectacolul ”Micul Prinț”

14:26 | 28.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul “Alexei Mateevici” va fi prezentat miercuri, 29 martie, la ora 13.30, spectacolul ”Micul Prinț”, montat de regizorul Mihai Țărnă după una dintre cele mai populare cărți din lume și cea mai cunoscută lucrare a autorului francez Antoine de Saint-Exupéry, scrisă în anul 1942, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”Micul Prinț” este o poveste încântătoare, interesantă și sensibilă despre universul copilăriei inocente, prietenie, dragoste, altruism. Cei mici vor fi captivați de prințișorul care vine de pe micul Asteroid B-612. Va rămâne pe Pământ sau se va întoarce pe asteroidul său? Veți afla răspunsurile doar în sala de spectacol. Pentru adulți, ”Micul Prinț” este o poveste filosofică, o meditație profundă despre valorile umane, responsabilitate și legătura dintre oameni, toleranță, singurătate, despre esența umanității și cunoașterea de sine prin intermediul călătoriei. 

Teatrul Național „I. L Caragiale” din București va prezenta pe 28 și 29 martie două spectacole pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Evenimentele vor avea loc în cadrul celei de a IX-a ediții a proiectului „Teatrul românesc la București, Iași și Chișinău”, care se desfășoară în perioada 25-29 martie. Astfel, marți, 28 martie, la ora 18.00, Naționalul bucureștean va oferi publicului din Chișinău spectacolul „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu. Potrivit organizatorilor, „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu, este considerată drept cea mai de succes comedie din istoria teatrului românesc. Este readusă în lumina rampei de unul dintre cei mai inventivi regizori ai genului comic, Dan Tudor. 

Miercuri, 29 martie, la ora 18.00, Teatrul Național din București va prezenta spectacolul „Cei drepți” după Albert Camus, un text cu valențele unei tragedii shakespeariene, adaptat și transpus în universul scenic de Mihai Măniuțiu. Potrivit organizatorilor, „Cei drepți” e o piesă tulburătoare, cu multiple fațete, care se combină într-un aliaj fascinant: focul și gheața, în aceeași retortă magică a scenei. O piesă despre iubire, despre o dragoste imposibilă. O piesă despre iluziile mistice, otrăvite ale terorismului. O piesă despre pierderea iremediabilă a inocenței. Despre sacrificiu și violență. Despre speranță și catastrofă morală. Despre crima care îi transformă pe „cei drepți” în propriii lor asasini. Despre frumusețe și oroare. Despre felul în care istoria malformează și frânge destine.

În aceeași zi, la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” va avea loc spectacolul ”Citind pentru Auschwitz”, după romanul lui Bernard Schlink, în regia Danielei Burlaca.

Joi, 30 martie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va readuce în scenă spectacolul ”Frunze de dor”, după romanul omonim de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub.

img23002479

img23002479

img23002479

img23002479

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!