ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna trecută s-au înregistrat circa 40 de cazuri de gripă

15:40 | 28.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 42 de cazuri de gripă sezonieră și 6988 de cazuri de infecții respiratorii acute, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSP, cele mai multe cazuri de gripă - 36 au fost înregistrate în Chișinău, urmat de Cantemir - două cazuri, Bălți, Orhei, Ungheni și Comrat - câte un caz. Cazuri de deces prin gripă nu s-au înregistrat.

În același răstimp, numărul virozelor a scăzut cu 15% față de săptămâna precedentă, fiind înregistrate 6988 de cazuri, inclusiv în municipiul Chișinău 2653 de cazuri (38%). Din numărul total de bolnavi cu IACRS, 57% sunt copii cu vârste până la 14 ani.

De la începutul lunii octombrie și până în prezent s-au înregistrat 1896 de cazuri de gripă și 247 761 de cazuri de infecții respiratorii acute.

Specialiștii ANSP recomandă populației să respecte măsurile de profilaxie pentru a evita îmbolnăvirile.

img23002489

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!