ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii au sistat circulaţia pe un traseu din apropierea capitalei pentru lucrări de reparaţie

09:40 | 30.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. ÎS "Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a anunţat astăzi despre sistarea, în următoarele zile, a circulaţiei pe breteaua de acces R6-M1, lucru necesar pentru continuarea lucrărilor de reparație la un pod de lângă orașul Cricova, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, a început instalarea indicatoarelor pentru drumurile de ocolire cu redirecționarea circulației unităților de transport, respectând schema de organizare provizorie a circulației rutiere. „Circulația vehiculelor pe podul respectiv se desfășoară pe o singură bandă. De aceea îndemnăm toți participanții la trafic să conducă prudent și să adapteze viteza la condițiile de drum”, indică sursa citată. 

În luna ianuarie curent au demarat lucrările de reparație capitală a podului de încrucișare poziționat pe drumul expres M5 Frontiera cu Ucraina–Criva–Bălți–Chișinău–Tiraspol–frontiera cu Ucraina, km 264,790. Lungimea tronsonului supus reparației constituie 274,58 m, inclusiv rampa de acces până la pod. Durata de execuție este prevăzută până în luna martie 2024. Acest pod face parte din cel mai important și complex nod rutier amplasat lângă orașul Cricova, mun. Chișinău și asigură traversarea denivelată a bretelei de acces R6-M1 și a drumului expres M1 Frontiera cu România–Leușeni–Chișinău–Tiraspol–frontiera cu Ucraina.

Foto: ASD

img23002552

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!