ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărârea Parlamentului privind prelungirea stării de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

10:21 | 31.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Hotărârea Parlamentului privind prelungirea stării de urgență a fost publicată în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova se prelungește cu 60 de zile începând cu data de 5 aprilie 2023.

Astfel, în aceste 60 de zile, dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova intră în vigoare în momentul emiterii. Parlamentul Republicii Moldova va informa, în termen de 3 zile, Secretarul General al ONU și Secretarul General al Consiliului Europei despre prezenta hotărâre și cauzele adoptării acesteia.

În document se precizează că prezenta stare de urgență nu afectează organizarea și desfășurarea alegerilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu declanșarea războiului din Ucraina.

Sursa: monitorul.gov.md

img23002610

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!