ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1000 de cetățeni din Ucraina au fost angajați în câmpul muncii

12:44 | 06.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Peste 1000 de cetățeni din Ucraina au fost angajați în câmpul muncii în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), este vorba de 751 de femei și 286 de bărbați. Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în mun. Chișinău - 785, UTA Găgăuzia – 49 și mun. Bălți - 38.

Persoanele au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, precum și operator introducere date.

De la începutul anului curent, circa 140 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând circa 1 958 de locuri de muncă vacante pentru aceste persoane. Totodată, peste 32 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante, date de contact ale angajatorilor, ghidare și suport la angajare.

Pentru a beneficia de informații, persoanele se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă - https://www.anofm.md/ro/subdiviziuni sau pot suna la Centrul de apel al ANOFM: 0 8000 1000.

img23002810

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!