ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a discutat cu Miljana Grbic, șefa biroului Organizației Mondiale a Sănătății din Moldova

17:52 | 06.04.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Importanța investițiilor în sănătate, lupta cu dezinformarea din domeniul medical și creșterea capacităților sistemului medical din Republica Moldova au constituit principalele subiecte de discuție în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu șefa biroului Organizației Mondiale a Sănătății din țara noastră, Miljana Grbic, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului a apreciat contribuția adusă de organizație în dezvoltarea și modernizarea sistemului medical din țara noastră și a mulțumit pentru sprijinul constant oferit cetățenilor în perioada pandemiei și în gestionarea crizei umanitare. În contextul marcării a celei de-a 75-a aniversări, prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la extinderea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Organizația Mondială a Sănătății în sensul promovării educației pentru sănătate.

„O societate sănătoasă este una activă, care contribuie la dezvoltarea economică a țării. Trebuie să ne consolidăm eforturile pentru a crește încrederea oamenilor în știință, în instituțiile de sănătate și în cadrele medicale”, a menționat premierul Dorin Recean. 

Șefa biroului OMS de la Chișinău, Miljana Grbic, a declarat că instituția pe care o reprezintă va continua să ofere Ministerului Sănătății și autorităților suportul material, expertiza, asistența financiară și programele necesare pentru a consolida sistemul de sănătate.

Pe 7 aprilie 2023, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) marchează cea de-a 75-a aniversare, alături de cele 194 de state membre și de alți parteneri, făcând apel la un impuls reînnoit pentru cooperare și echitate în sănătate. În ultimele șapte decenii și jumătate, OMS a înregistrat progrese în prevenirea și eradicarea mai multor maladii, dar și în salvarea a milioane de vieți prin imunizarea copiilor, scăderea mortalității materne și asigurarea bunăstării pentru milioane de oameni.

Foto: Guvern

img23002825

img23002825

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!