ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova transmite un lot de ajutor umanitar Turciei în zonele afectate de seisme

10:16 | 08.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Guvernul transmite un lot de ajutor umanitar populației din Turcia care a avut de suferit în urma calamităților naturale provocate de cutremure de pământ în zilele de 6 și 7 februarie curent. Valoarea totală a lotului umanitar este de peste 8 milioane de lei (400 mii de euro), informează MOLDPRES. 

Astfel, șase autocamioane, cu o încărcătură de 317,93 metri cubi de bunuri materiale, sunt escortate astăzi de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență la punctul de trecere a frontierei Leușeni. 

Lotul include truse și seturi igienice, consumabile medicale, cuverturi, perne, tărgi sanitare și alte bunuri strict necesare, iar acesta urmează să ajungă în regiunile afectate de seism.

Decizia de a transmite ajutorul a fost luată de Guvernul de la Chișinău urmare a solicitării din partea Guvernului Turciei adresate comunității internaționale. Ca rezultat, Ministerul Afacerilor Interne a identificat un lot de bunuri materiale pentru a fi acordate în calitate de ajutor umanitar persoanelor sinistrate. 

Seismele care au zguduit Turcia la începutul lunii februarie au provocat peste 48 de mii de decese. Țara noastră a trimis în zonele afectate o echipă formată din 55 de salvatori, 12 autospeciale de intervenție și doi câini pentru a acorda ajutor persoanelor afectate. Totodată, Ministerul Finanțelor a deschis un cont de colectare a mijloacelor bănești sub formă de donație, pentru susținerea poporului turc.

 Foto: MAI

img23002880

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!