ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunitatea Energetică şi-a confirmat susținerea pentru Republica Moldova

14:01 | 08.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Comunitatea Energetică va sprijini şi în continuare Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută ieri, în cadrul întrevederii ministrului Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, cu Dirk Buschle, directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice, transmite MOLDPRES.

”Republica Moldova contează foarte mult pe suportul Comunității Energetice pentru a putea face față provocărilor din acest sector. Adaptarea legislației privind energia regenerabilă și tranziția la economia verde constituie o necesitate iminentă. „Înverzirea economiei” este un factor nou de creștere pentru Republica Moldova, un generator de locuri de muncă decente și o strategie esențială pentru eradicarea sărăciei. Acest proces poate transforma foarte multe provocări în oportunități economice și preveni efectele negative asupra mediului”, a declarat Iordanca-Rodica Iordanov.

La rândul său, Dirk Buschle a apreciat cooperarea strânsă și deschiderea pe care o are Ministerul Mediului cu Secretariatul Comunității Energetice, menționând că în următoarea perioadă părțile vor continua eforturile pentru a obține rezultatele planificate. Totodată, el a dat asigurări că Comunitatea Energetică va oferi în continuare suportul tehnic și instituțional necesar pentru implementarea proiectelor de mediu.

Comunitatea Energetică este o organizație internațională fondată în anul 2005. Aceasta reunește țările membre ale UE și state ca Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Georgia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia și Ucraina, cu scopul de a crea o piață integrată a energiei paneuropene.

Foto: Ministerul Mediului

img23002885

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!