ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă biblioteci din țară au primit echipamente tehnice din partea SUA

17:49 | 28.04.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Nouă biblioteci din țară au primit astăzi echipamente tehnice și consumabile din partea Statelor Unite ale Americii. Instituțiile au recepționat câte un set ce include un notebook și sistem de operare licențiat, o imprimantă și consumabile, transmite MOLDPRES.

Evenimentul s-a desfășurat la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Rectorul instituției, Emil Ceban, a subliniat că donația este destinată pentru șapte biblioteci universitare și două a colegiilor de medicină.

„Donația are o importanță semnificativă pentru sistemele de educație și medicină. Deja de mai mulți ani avem o relație foarte bună cu partenerii din SUA, prin susținerea mobilității academice a cadrelor didactice și studenților. Au fost lansate un șir de programe de studii și proiecte de cooperare. Am primit și anterior donații de echipamente tehnice și literatură medicală, fapt pentru care vă mulțumim. Suntem recunoscători pentru ajutorul oferit bibliotecilor din Republica Moldova și suntem siguri că acesta va avea un impact pozitiv asupra activității științifice și practică în domeniul medical”, a spus Emil Ceban.

Prezent la eveniment, Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a specificat că donația reprezintă un suport din partea partenerilor de dezvoltare. „Acest ajutor este încă un exemplu al relațiilor bune de colaborare moldo-americane. Este un suport esențial pentru studenți și cadrele didactice. Donația de astăzi reprezintă încă un element de susținere a țării pentru prosperitatea cetățenilor”, a afirmat Kent Logsdon.

Beneficiarii echipamentului tehnic și a consumabilelor sunt: Biblioteca Științifică Medicală a USMF „Nicolae Testemiţanu”, Biblioteca Centrală a Universității de Stat din Moldova, Biblioteca Științifică a Universității Tehnice a Moldovei, Biblioteca-filială a facultăților de Științe Agricole și Silvice ale Mediului și de Medicină Veterinară a Universității Tehnice a Moldovei, Biblioteca Științifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Biblioteca Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din or. Cahul, Biblioteca Universității de Stat din Comrat, Biblioteca Colegiului de Medicină Ungheni și cea a Colegiului de Medicină Cahul.

Donația este oferită de Wilmington East Rotary din orașul Wilmington, statul Carolina de Nord, cu suportul parteneriatului inter-bibliotecar Carolina de Nord - Moldova, parteneriatului Bilateral între statul Carolina de Nord și Republica Moldova, Fondul Mondial pentru Copii din Moldova, Ambasada SUA în Moldova și Centrul Internațional de Cooperare și Dezvoltare „PHOENIX”.

img23003415

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!