ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor îmbunătăți condițiile pentru elevii din școli prin renovarea în fiecare an a blocurilor sanitare

12:31 | 03.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mai /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării va anunța anual un concurs pentru finanțarea proiectelor de renovare, reconstrucție sau reabilitare a blocurilor sanitare în instituțiile de învățământ din țară - școli primare, gimnazii și licee. Dosarele de concurs vor fi depuse de instituțiile de învățământ sau, după caz, de autoritățile publice locale. Un regulament de organizare și desfășurare a concursului a fost aprobat astăzi, de către Guvern, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Hotărârea aprobată va contribui la asigurarea condițiilor de apă, igienă și sanitație în instituțiile de învățământ general, iar potențialii beneficiari vor completa un formular în care vor include date privind numărul de copii în instituție, necesitățile de renovare a sistemelor de apă și canalizare sau grupuri sanitare, existența spațiilor pentru grupurile sanitare noi și alte informații conexe. Decizia de finanțare va fi aprobată de o comisie constituită din reprezentanți ai mai multor instituții de stat. 

Regulamentul a fost elaborat de către Ministerul Educației și Cercetării în colaborare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Pe parcursul anului curent, urmează a fi efectuate din bugetul de stat lucrări de renovare, reconstrucție sau reabilitare ale grupurilor sanitare în instituțiile de învățământ în sumă totală de 25 de milioane de lei. 

Foto: Guvern

img23003515

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!