ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Securitatea cibernetică în R. Moldova, consolidată printr-un acord trilateral de colaborare

13:10 | 05.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 5 mai /MOLDPRES/. Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, împreună cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, au semnat un Memorandum de Înțelegere cu Amazon Web Services (AWS) din SUA, informează MOLDPRES.

Scopul acordului este stabilirea unui cadru de cooperare pentru transferul de bune practici și cunoștințe în domeniul noilor tehnologii, dezvoltarea de soluții digitale, precum și implementarea proiectelor comune de transformare digitală.

Astfel, Guvernele de la Chișinău și București, cu sprijinul Amazon Web Services (AWS), vor lucra împreună pentru a valorifica expertiza globală și soluțiile digitale ale AWS. Acest lucru va ajuta la facilitarea dezvoltării inițiativelor comune ale Moldovei și României legate de transformarea digitală a celor două state și creșterea nivelului de securitate cibernetică.

„Eforturile noastre sunt îndreptate către digitalizarea serviciilor și dezvoltarea infrastructurii cibernetice, asigurând un spațiu digital de încredere pentru cetățeni și mediul de afaceri. Acest acord reprezintă un nou pas al Republicii Moldova către transformarea digitală pe care o urmărim. Vom lucra în direcția atingerii obiectivului general al acordului”, a spus vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED), cooperarea va sprijini eforturile ministeriale în domeniul transformării digitale și al utilizării serviciilor cloud, precum și noilor tehnologii în sectorul public și privat din Moldova și România.

Foto: MDED

img23003594

img23003594

img23003594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!