ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenții de la patru universități vor avea cursuri de educație electorală

16:41 | 05.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Patru universități din țară vor pilota în anul de studiu 2023-2024 cursul opțional de educație electorală, comunică MOLDPRES.

Cursurile vor fi susținute cu suportul PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), prin intermediul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”. Acesta este finanțat de Ambasada Marii Britanii la Chișinău, prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare în R. Moldova și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

Curriculumul universitar, elaborat cu sprijinul aceluiași proiect, a fost prezentat astăzi la evenimentul public „Introducerea cursului de educație electorală în universitățile din Republica Moldova”. Conferința a reunit studenți, profesori, parteneri de dezvoltare, autori ai curriculumului de educație electorală.

Astfel, studenții de la universitățile partenere din Chișinău, Comrat, Bălți și Cahul vor căpăta cunoștințe de bază în domeniul electoral, vor studia sistemele electorale contemporane, vor afla ce sunt alegerile și care este tipologia acestora, care sunt instituțiile de management electoral din țară. Studenții vor analiza rolul mass-media în perioada alegerilor, vor afla importanța culturii electorale ca parte a celei politice.

Până în prezent, studii de educație electorală se făceau doar la facultățile de drept sau studii politice. Datorită cursului opțional de educație electorală, va fi asigurat accesul la cunoștințe pentru studenții de la mai multe facultăți, precum ar fi: istorie și educație civică, jurnalism, sociologie, filologie.

Foto: PNUD Moldova

img23003602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!