ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Diaspora Acasă Reușește: 42 de autorități publice locale vor beneficia de finanțare nerambursabilă

09:37 | 06.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Un număr de 42 de autorități publice locale vor beneficia în acest an de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”. Decizia a fost luată ieri de către Comitetul de evaluare și supraveghere a proiectelor în cadrul Programului, transmite MOLDPRES.

Proiectele selectate urmează să fie implementate până la sfârșitul anului 2023 și vizează domenii precum: amenajarea zonelor de odihnă și a terenurilor de sport; eficiență energetică, reparația drumurilor și a căilor pietonale; renovarea și reabilitarea clădirilor publice; construcția, extinderea, reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă; dezvoltarea turismului local; protecția mediului, dezvoltarea și valorificarea patrimoniului cultural al localității.

Finanțarea proiectelor se efectuează în baza aportului comun al diasporei, Guvernului, autorităților publice locale, donatorilor și a altor parteneri de dezvoltare. Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, în calitate de partener al Programului, va oferi finanțare proiectelor în domeniul eficienței energetice. Guvernul Republicii Moldova a alocat pentru ediția curentă 10 milioane de lei (500 mii de euro).

Programul „DAR 1+3” este implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora și are obiectivul principal de a valorifica potențialul uman și financiar al diasporei în dezvoltarea socioeconomică a Republicii Moldova. Până la etapa actuală, peste 100 de autorități publice locale au beneficiat de oportunitățile acestui program.

Foto simbol

img23003616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!