ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea țării a comemorat eroii căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial

14:25 | 09.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mai /MOLDPRES/. Șefa statului Maia Sandu, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean, au depus flori la Complexul memorial „Eternitate”, în memoria milioanelor de oameni care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Oficialii și-au exprimat recunoștința față de cei care au făcut un sacrificiu suprem pentru a salva alte vieți omenești și au luptat pentru ca pacea să revină pe continentul european, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

„Astăzi, onorăm memoria eroilor, a celor care au murit pentru ca ai lor copii să trăiască în pace. Războiul din Ucraina ne-a arătat cât de importantă este pacea. Din păcate, avem oameni care folosesc această zi pentru a justifica războiul Rusiei, iar acest lucru reprezintă o dezonoare pentru cei pe care îi comemorăm”, a spus președintele Maia Sandu.

„Este o zi a comemorării, în care ne gândim la viețile sacrificate pentru ambiția unor dictatori. Din păcate, omenirea încă nu și-a învățat lecția, iar, în prezent, avem alături un război oribil, declanșat de Rusia”, a notat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Premierul Dorin Recean a subliniat că celebrarea victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial era mereu însoțită de recunoștința pentru cerul pașnic, însă, în contextul războiului din Ucraina, pacea nu mai este ceva garantat: „Astăzi, înțelegem că pacea este rezultatul unor acțiuni comune. Celebrăm pacea europeană și capacitatea unor țări de a renunța la război ca instrument de politică externă. Celebrăm proiectul Uniunea Europeană, un proiect economic, politic, social, un proiect al păcii la care ne dorim să participăm”.

Foto: Guvern

img23003667

img23003667

img23003667

img23003667

img23003667

img23003667

img23003667

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!