ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegerile din UTA Găgăuzia: CEC a acreditat alți patru observatori internaționali

10:00 | 12.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat astăzi patru observatori internaționali din partea National Democratic Institute for International Affairs, Washington, sucursala Chișinău, pentru monitorizarea turului II al alegerilor Guvernatorului (Bașcanului) UTA Găgăuzia din 14 mai curent. În total, Comisia a acreditat 79 de observatori internaționali pentru monitorizarea scrutinului, informează MOLDPRES.

Totodată, CEC a inițiat procedura de validare a unui mandat de deputat în Parlament și va propune Curții Constituționale de a valida mandatul de deputat pe numele lui Vladimir Vitiuc, candidat supleant pe lista Partidului „Șor”.

Tot în cadrul ședinței de azi, Comisia a modificat componența Grupului de lucru interinstituțional pentru elaborarea și pilotarea Sistemului Informațional de Vot prin Internet, prin includerea lui Mihail Lupașcu, secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

La fel, CEC a confirmat persoana responsabilă de finanțe (trezorier) din partea Partidului Politic Coaliția pentru Unitate și Bunăstare.

De asemenea, Comisia a ridicat și atribuit mai multe mandate de consilier în consiliile locale din patru localități.

Foto simbol

img23003774

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!