ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece companii deschise de tineri vor primi granturi de până la 200 de mii de lei din partea statului

09:49 | 13.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 mai /MOLDPRES/. Un număr de zece companii deschise de tineri vor primi finanțare nerambursabilă din partea statului. Beneficiarii vor obține până la 200 de mii de lei (10 mii de euro) prin Programul „Start pentru tineri” pentru inițierea sau dezvoltarea propriilor afaceri, transmite MOLDPRES.

Proiectele investiționale aprobate spre finanțare de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), vizează inclusiv domeniile informații și comunicații, activități profesionale, științifice și tehnice, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, industria prelucrătoare.

Printre antreprenorii care vor accesa finanțare este și Olga Golban din Chișinău. Tânăra deține o companie în domeniul prestării serviciilor de elaborare a documentației de proiect de diferite tipuri. Antreprenoarea spune că din banii obținuți va achiziționa o imprimantă performantă pentru a imprima documente de înaltă calitate, cum ar fi planurile de amplasament, desenele tehnice și grafica de proiectare.

Pe parcursul anului curent, 82 de tineri au beneficiat de susținere în valoare totală de circa 15 mln de lei de la ODA prin intermediul Programului „Start pentru tineri”.

Dosarele pot fi depuse online în regim continuu.

Foto: ODA

img23003808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!