ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata Națională desfășoară exerciții cu rezerviștii

13:59 | 15.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mai /MOLDPRES/. În perioada 15-19 mai, Armata Națională desfășoară exerciții cu rezerviștii. În acest context, tehnica militară urmează să se deplaseze spre centrele de instruire ale Armatei Naționale și, ulterior, la locurile de dislocare permanentă, transmite MOLDPRES.

La exerciții vor participa și blindatele Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției (IGP). În această ordine de idei, populația este îndemnată să nu se îngrijoreze atunci când va observa vehiculele militare și să se abțină de la plasarea imaginilor în spațiul online, pentru a nu genera speculații.

Potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druţă, activitatea se organizează cu scopul verificării aptitudinilor rezerviştilor și familiarizării acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale. Conform programului de pregătire, care va dura cinci zile, aceștia vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere.

Centrele militare și Secțiile administrativ-militare au expediat, anterior, participanților ordinele de chemare la antrenamente. Exerciții de acest gen au fost organizate și în anii precedenți, cele mai recente fiind desfășurate în luna aprilie curent.

Acțiunile se vor desfășura în perioada 15-19 și 22-26 mai, în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent, aprobat la finele lui 2022 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune. 

Foto: IGP

img23003861

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!