ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

19:42 | 15.05.2023 Categorie: Comunicate

Progresele în implementarea celor 9 recomandări pentru aderare la UE, prezentate ambasadorilor statelor membre ale UE

Chişinău, 15 mai /MOLDPRES/. Secretara de Stat Stela Leucă a prezentat ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la Chișinău, progresele Republicii Moldova în îndeplinirea Planului de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de către Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Atenție specială a fost acordată reformei justiției, deoligarhizării și consolidării capacităților administrative. În acest context, Consilierul Președintelui Republicii Moldova în domeniul justiției, Veronica Bradăuțanu, s-a referit la principalele elemente ale proiectului Planului de acțiuni cu privire la măsurile de limitare a influenței excesive economice și politice în viața publică (deoligarhizare). Prezentarea a fost urmată de un schimb de opinii cu ambasadorii pe marginea progreselor înregistrate.

„I-am informat pe ambasadorii UE despre progresele înregistrate pe segmentul de implementare a celor 9 recomandări ale Comisiei. În acest sens, Republica Moldova depune efort pentru obținerea progresului semnificativ si sustenabil. 

Contăm pe faptul că progresele noastre vor contribui la recomandarea Comisiei Europene și decizia ulterioară a statelor membre UE de a lansa negocierile de aderare pană la finalul anului 2023.”  - a declarat secretara de stat Stela Leucă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!