ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a declarat libere zilele de 1 și 2 iunie 2023

12:21 | 17.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mai /MOLDPRES/. Ziua de 1 iunie, când este marcată Ziua internațională a ocrotirii copilului, dar și 2 iunie vor fi declarate zile de odihnă. Acestea vor fi recuperate ulterior de către salariați, prin extinderea programului zilnic de muncă, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Prevederile se aplică angajaților autorităților și instituțiilor publice. Pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea aprobată de Guvern are caracter de recomandare. În acest caz, decizia de a acorda salariaților zile de odihnă pe 1 și 2 iunie va fi luată de către conducătorii acestora.

Totodată, proba de la examenul național de bacalaureat, din 2 iunie 2023, se va desfășura conform orarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării, cu atragerea la muncă a salariaților în corespundere cu prevederile Codului muncii al Republicii Moldova.

Foto: Guvern

img23003938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!