ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe şcoli din sudul ţării au fost asigurate cu laboratoare digitale oferite de UE

14:00 | 18.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Șase laboratoare digitale au fost inaugurate în școlile din sudul Republicii Moldova, cu suportul Uniunii Europene. Unul dintre acestea este amplasat în cadrul Gimnaziului „Mihai Eminescu" din orașul Cantemir, care a găzduit ieri cea de-a doua ediție a proiectului „Laboratoare Digitale", transmite MOLDPRES.

„Laboratoarele dezvoltate cu ajutorul UE oferă un mediu modern și inovativ în care elevii pot învăța noile tehnologii și să-și dezvolte abilitățile necesare pentru piața muncii, tot mai digitalizată. Anul trecut, grație asistenței europene, au fost lansate alte nouă laboratoare digitale, or, pentru moment 15 laboratoare funcționează în regiunea de sud a țării”, explică Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova.

Proiectul „Laboratoarele digitale" în zona Cahul a fost dezvoltat cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC).

Proiectul „Laboratoare Digitale” este o inițiativă a programului „Tekwill în Fiecare Școală”. Bugetul proiectului este de 130 mii de euro. În cadrul programului, circa trei mii de elevi vor avea posibilitatea să-și dezvolte abilitățile digitale și să se adapteze la cerințele actuale de pe piața muncii, pentru a accesa oportunități profesionale atractive acasă, în Republica Moldova. 

Foto: Delegaţia UE

img23003993

img23003993

img23003993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!