ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bulgarii din Odesa: mai multe explozii au fost auzite în unele părți ale orașului după atacul cu rachete

18:33 | 18.05.2023 Categorie: Externe

Kiev, 18 mai. /MOLDPRES/. Bulgarii care trăiesc în Odesa au declarat că au fost auzite explozii în unele părți ale orașului din sud-vestul Ucrainei ca urmare a atacului cu rachete rusesc, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

Avertismentele de atac au fost emise miercuri seara la ora 21.52 pe Telegram. Sirenele au sunat în unele părți ale orașului. Atacul a continuat până în jurul orei 22.40 pm.

Un total de opt rachete au fost lansate din Marea Neagră. Potrivit Comandamentului Operațional Sud al Ucrainei, majoritatea au explodat deasupra mării.

Zona industrială de la marginea orașului a fost lovită de rachete. Un paznic de depozit a fost ucis și două persoane au fost rănite.

"A fost prima dată când exploziile au fost auzite atât de tare. Locuiesc la etajul 5 în cartierul Tairovo. Ușile și ferestrele s-au cutremurat din cauza exploziei", a declarat Anna Kalanzhova, o etnică bulgară din Odesa, pentru BTA.

O altă bulgară, Natalia Dmitrova, care locuiește în districtul Kotovsky, a confirmat că s-au auzit explozii puternice și în partea ei a orașului.

Aceste două zone sunt aproape de mare. Atacurile cu rachete asupra Odesei s-au intensificat în ultimele zile.

În partea de sud a regiunii Odesa, în Bolgrad, care găzduiește o mare comunitate de etnici bulgari, nu s-au auzit explozii. Galina Ivanova din această localitate a declarat pentru BTA că au fost declanșate doar sirenele  în oraș.

Foto: BTA

img23004003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!