ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administratorul unei companii va ajunge pe banca acuzaților pentru evaziune fiscală de aproape 19 mln de lei

09:28 | 24.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Administratorul unei companii din capitală va ajunge pe banca acuzaților pentru evaziune fiscală de aproape 19 milioane de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, faptele au avut loc pe parcursul a patru luni, în 2011, atunci când bărbatul care acum are vârsta de 48 de ani a organizat încheierea unor tranzacții fictive cu alte companii. Acesta a primit 30 de facturi fiscale furate de la o companie, în baza cărora ar fi cumpărat calculatoare și accesorii (chiar dacă compania asigura rețelele de magazine cu cafea, ceai, ciocolate, zahăr). Drept urmare a acestei scheme ilegale, TVA-ul companiei a fost redus cu aproape 19 mln de lei, în doar patru luni, în baza creșterii artificiale a cheltuielilor companiei.

În 2017, Procurorul General a dispus gestionarea dosarului de procurorii PCCOCS, care în 2019 l-au trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Astfel, prin sentința pronunțată recent a fost dispusă încasarea în folosul statului a sumei de aproape 19.000.000 lei. Actualmente, inculpatul este investigat de către alte autorități și alte dosare penale pentru escrocherie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!