ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numeroase atacuri cu drone au fost semnalate în regiunea rusă Belgorod

13:06 | 24.05.2023 Categorie: Externe

Moscova, 24 mai. /MOLDPRES/. Numeroase atacuri cu drone au vizat în noaptea de marţi spre miercuri regiunea rusă Belgorod, a anunţat guvernatorul acestui teritoriu vizat de o recentă incursiune a unor grupuri armate venite din Ucraina, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"Noaptea nu a fost una liniştită. Au fost numeroase atacuri cu drone. Apărarea antiaeriană s-a ocupat de o mare parte dintre ele", a anunţat guvernatorul Viaceslav Gladkov pe Telegram.

El a precizat că aceste atacuri au distrus vehicule, case şi clădiri publice în regiune, dar fără a face victime.

În districtul Graivoron, a fost avariată o conductă de gaz, potrivit lui Viaceslav Gladkov. "Un mic incendiu este în curs", a adăugat el, precizând că autorităţile sunt la faţa locului şi că se stabilesc cauzele incidentului.

Nouă civili care au fost răniţi în timpul incursiunii sunt în continuare spitalizaţi, dintre care trei la reanimare, potrivit lui Gladkov.

Peste 550 de civili au fost evacuaţi din districtul Graivoron din cauza luptelor şi se află în prezent în centre de cazare temporară, a adăugat el.

"Imediat ce forţele de securitate vor termina curăţarea teritoriului şi îşi vor da acordul, sper că vă veţi putea întoarce la casele voastre. Ieri era încă periculos", a continuat Gladkov, adresându-se locuitorilor din regiunea pe care o administrează.

Marţi, armata rusă a afirmat că a "zdrobit" cu aviaţia şi artileria sa grupul care a atacat cu o zi înainte regiunea, în cea mai spectaculoasă incursiune pe teritoriul rus de la începutul conflictului.

Potrivit autorităţilor ruse, un civil a fost ucis în satul Kozinka, una dintre localităţile atacate, iar o femeie a decedat de insuficienţă cardiacă în timpul evacuării.

Incursiunea a fost revendicată de grupuri armate ruse cu baza în Ucraina care vor să-l înlăture de la putere pe preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Foto: telegram

img23004179

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!