ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Bulgariei în Moldova a găzduit un eveniment de Ziua culturii bulgare

17:06 | 25.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Ambasada Bulgariei la Chișinău a organizat o recepție cu ocazia zilei de 24 mai - Ziua Sfinților frați Chiril și Metodiu, a alfabetului, educației și culturii bulgare și a literelor slave. Bulgarii, reprezentând organizații educaționale, culturale, științifice și sociale din Moldova și Bulgaria au fost invitați la misiunea diplomatică pentru celebrarea tradițională a uneia dintre cele mai importante zile pentru toți bulgarii, transmite MOLDPRES cu referire la BTA.

Imnurile celor două țări au fost interpretate de corul școlii "Rodolyubets" din satul Valea Perjei, raionul Taraclia. Ambasadorul Bulgariei la Chișinău, Evgeni Stoițev, a ținut un discurs de bun venit. El a subliniat că crearea literaturii bulgare este de o importanță fundamentală pentru formarea bulgarilor ca națiune și pentru păstrarea identității lor prin secole de greutăți și încercări.

Stoițev a acordat diplome de la Ambasada Bulgariei celor care și-au dedicat viața cauzei de dezvoltare spirituală și îmbogățire a societății bulgare din Moldova - profesori, cercetători și personalități publice etc.

Elevii Liceului "Vasil Levski" din Chișinău și corul "Rodolyubets" au prezentat un program literar și muzical. Evenimentul s-a încheiat cu un mic cocktail, choro bulgar și sesiuni foto.

Foto: BTA 

img23004233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!