ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bulgaria a câștigat două medalii de argint la Campionatele europene și mondiale de gimnastică din Finlanda

20:30 | 28.05.2023 Categorie: Sport

Sofia, 28 mai. /MOLDPRES/. Echipa națională a Bulgariei a câștigat două medalii de argint la Campionatul European și la Cupa Mondială de gimnastică estetică de grup de la Vantaa, Finlanda. Cele două competiții au avut loc simultan în acest oraș finlandez, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

Campionii mondiali de anul trecut Siyana Tabakova, Karina Neikova, Daria Kapsazova, Yana Staykova, Maria Mehlemova, Hristiana Kovacheva, Viktoria Berova și Sibila Karpacheva, cu antrenorul Kristina Tasheva, au primit în total 55.600 de puncte și au rămas cu doar 0.100 în spatele gazdelor de la Minetit, care au fost pe locul doi după calificarea de sâmbătă, dar au luat aurul în fața suporterilor de acasă cu 55.700 puncte.

Gimnastele bulgare s-au prezentat foarte bine duminică și au primit un scor de 27.600 puncte, iar sâmbătă au fost primele în calificări cu 28.000 de puncte. Astfel, au câștigat două medalii de argint la cele două campionate.

A doua echipă reprezentativă a Bulgariei, formată din Daria Voinova, Nikol Zlatkova, Kristiana Doycheva, Maria Stamenova, Nikol Angelova, Anjelika Kazakova, Raya Srandeva și Katrin Taseva, a terminat pe locul cinci cu 52.600 de puncte – 26.650 în calificări și 25.950 în finală.

Locul al treilea în rândul femeilor la Campionatul European și la Cupa Mondială a fost acordat celorlalte reprezentante finlandeze, Gloria, cu 53.700 puncte.

Foto: BTA

img23004306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!