ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru luna iunie, Energocom va procura circa 303 mii MWh de la MGRES

09:12 | 29.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. SA Energocom a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES), pentru luna iunie urmând să achiziționeze circa 303 mii MWh. Aceasta cantitate constituie 95% din consumul necesar al malului drept al râului Nistru. Prețul constituie 66 USD/MWh, agreat la sfârșitul lunii martie, pentru o perioadă de șase luni, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Energocom, restul energiei electrice, în special pentru orele de vârf, va fi achiziționată de pe bursa română OPCOM.

Pe data de 24 mai, Ucraina a suspendat exportul de electricitate în țările vecine. De atunci Energocom a înlocuit energia achiziționată de la Ukrhidroenergo cu energia procurată de pe OPCOM. 

La sfârșitul lunii martie, Energocom a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la MGRES. Prețul constituie 66 dolari/MWh, cu șapte dolari mai puțin decât cel anterior.

Foto simbol

img23004310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!