ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful IGP: Restricțiile de circulație vor fi impuse începând cu după-amiaza zilei de azi

09:56 | 31.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Restricțiile de circulație vor fi impuse începând cu după-amiaza zilei de azi. Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Conducerea IGP a venit cu mai multe recomandări pentru cetățeni în contextul restricțiilor impuse în legătură cu desfășurarea pe 1 iunie a Summitului Comunității Politice Europene (CPE).

„Recomandăm cetățenilor, înainte de a se deplasa undeva, să se informeze privind rutele alternative de circulație, prezentate în hărțile de deplasare. Ar fi bine ca aceștia să pornească la drum doar la strictă necesitate, cu rezervă de timp și să urmărească anunțurile făcute de poliție. În această perioadă, oamenii legii se vor afla la datorie pentru a fluidiza traficul rutier și a veni cu recomandări pentru cetățeni”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

Șeful IGP a specificat că măsurile de securitate aplicate pentru Summit sunt instalate gradual și au un nivel sporit de flexibilitate, astfel încât inconveniențele să fie cât mai reduse pentru cetățeni. „Persoanele sunt îndemnate să se conformeze cerințelor forțelor de ordine, să respecte semnele agenților de poliție, regulile în trafic, precum și să parcheze regulamentar”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.

Summitul CPE va avea loc la 1 iunie, în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Evenimentul va reuni aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene. Primele delegații oficiale au început deja să sosească în Republica Moldova. 

img23004377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!