ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Josep Borrell: Republica Moldova va primi în următoarea perioadă un radar de supraveghere aeriană

20:34 | 31.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova va primi în următoarea perioadă un radar de supraveghere aeriană. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, comunică MOLDPRES.

Oficialul european a menționat că astăzi în Republica Moldova a ajuns un prim lot de echipamente oferite țării noastre prin intermediul Instrumentului European pentru Pace. Echipamentul face parte din suportul de 87 mln oferit de UE Republicii Moldova.

“M-ați întrebat anterior cum putem să protejăm cerul deasupra țării dumneavoastră. Iată, prin intermediul acestui radar de supraveghere, care este atât de necesar, vom reuși să consolidăm capacitățile de securitate aeriană ale Republicii Moldova. Acest sprijin va servi pentru modernizarea sectorului de apărare al Republicii Moldova și este parte a misiunii civile inaugurate astăzi. Echipamentele vor contribui la eforturile de consolidare a păcii. Ajutându-vă să deveniți mai puternici, noi ajutăm Europa să devină mai puternică și mai sigură”, a spus Josep Borrell.

img23004416

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!