ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maestrul fotograf român Ovidiu Ungureanu și-a expus lucrările la Chișinău

06:23 | 01.06.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. O expoziție de fotografie cu genericul ”Imagini recurente” a artistului vizual român Ovidiu Ungureanu a fost vernisată ieri la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Culturii, Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova și Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău, România.

Potrivit organizatorilor, expoziția reprezintă cele trei mari proiecte de artă vizuală semnate de Ovidiu Ungureanu  –”Tur de confrerie”, ”Castele și palate” și ”I-auzi corbii!”, prezentate publicului din Bacău în perioada 2020-2022. 

În cadrul evenimentului, George Geo Popa, directorul Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău, a menționat că Ovidiu Ungureanu încearcă să șteargă zona de frontieră dintre ochiul artistului fotograf și cel al aparatului de fotografiat. Iar președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu a afirmat că expoziția ne face o incursiune într-o  lume apusă și cea contemporană. Ea i-a înmânat autorului diploma de merit și Medalia ”Mihail Grecu” a UAP ”pentru promovarea valorilor artistice, morale și intelectuale”.

Expoziția va fi deschisă până la 18 iunie.

img23004419

img23004419

img23004419

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!