ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Volodimir Zelenski: „Nu a fost ușor, dar am venit să oferim sprijin R. Moldova”

10:34 | 01.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Nu a fost ușor, dar am venit astăzi să oferim sprijin Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care este primul șef de stat care a sosit în dimineața zilei de astăzi la Castelul Mimi din localitatea Bulboaca, acolo unde se desfășoară Summitul Comunității Politice Europene (CPE), transmite MOLDPRES.

Volodimir Zelenski a fost întâmpinat de șefa statului Maia Sandu. Ulterior, cei doi au avut o discuție, după care au făcut declarații pentru presă.

Președintele Ucrainei a mulțumit Republicii Moldova și întregului popor pentru că a acordat suport cetățenilor ucraineni și i-au găzduit pe aceștia. „Astăzi urmează să discutăm despre relațiile bilaterale, proiecte prioritare și de infrastructură. Republica Moldova este un partener important pentru noi. Credem în viitorul nostru european. Trebuie să mergem împreună, umăr la umăr. Avem nevoie de unitate din partea partenerilor noștri”, a spus Volodimir Zelenski.

La rândul său, președintele Maia Sandu a remarcat că Republica Moldova este solidară cu Ucraina. „Vă mulțumim că ați venit astăzi aici. Țara noastră susține independența și integritatea teritorială a Ucrainei, recunoscută la nivel internațional. Am vorbit despre viitorul nostru european și proiectele comune ce urmează a fi realizate”, a afirmat Maia Sandu.

Republica Moldova găzduiește astăzi cel mai important eveniment politic din istoria sa – Summitul CPE. Circa 50 de șefi de state, prim-miniștri și înalți oficiali europeni se reunesc în țara noastră pentru a discuta despre pace, securitate, energetică și conectivitate.

img23004433

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!