ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației de la Chișinău a oferit detalii despre securitatea țării în timpul Summitului CPE

12:20 | 01.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. În aceste zile, securitatea Republicii Moldova este asigurată la cel mai înalt nivel. Declarația a fost făcută astăzi de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful diplomației de la Chișinău a precizat că nu poate oferi prea multe detalii la acest subiect, însă ne-a asigurat că securitatea țării și a delegațiilor oficiale este asigurată la cel mai înalt nivel, cu sprijinul și participarea partenerilor externi.

„Este vorba de echipe din România, Franța, Marea Britanie și SUA, care ne ajută să avem o abordare integrată a metodelor de asigurare a securității țării noastre și a vizitatorilor acesteia”, a spus Nicu Popescu.

În timpul pregătirilor pentru Summitul CPE, pe teritoriul țării s-au desfășurat exerciții de antrenament a polițiștilor moldoveni împreună cu angajații poliției din străinătate, în cadrul cărora au fost aplicate tehnici speciale de asigurare a securității.

De asemenea, în perioada 31 mai - 2 iunie, survolând spațiul aerian al Alianței, avioanele NATO AWACS vor securiza cerul deasupra zonei desfășurării Summitului.

img23004441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!