ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui spectacol de Daniela Burlaca va avea loc la Teatrul ”Geneza Art”

16:44 | 05.06.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Geneza Art” va avea loc joi, 8 iunie, la ora 19.00, premiera spectacolului ”Prenumele”, în regia Danielei Burlaca după o piesă scrisă Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul „Prenumele” a avut ca punct de pornire comedia franceză „Le Prenom”, scrisă de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în anul 2010. Piesa de teatru a fost nominalizată la mai multe Premii „Molière”, fiind ulterior adaptată și pentru marile ecrane, primind cinci nominalizări la Premiile „César” în 2013.

Regizoarea Daniela Burlaca montează o comedie de situații, recognoscibilă stilului Teatrului ”Geneza Art”, cu mici accente de dramă, care merită văzută din plin. În roluri: Mihai Bordian, Inna Colbasiuc, Ilie Nadelcu, Veronica Odagiu, Cristian Perepeliuc și Cristina Trînbaci.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Romeo și Julieta” după William Shakespeare (traducere Anca Ignat și Alexandru M. Călin) în regia Luminiței Țâcu, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” - spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu și la 19.00, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” va găzdui spectacolul ”Cine este ea” al Teatrului TEO din Odesa.

Tot joi, la ora 18.00, Anna Strezeva va susține un recital de orgă la Sala cu Orgă. În program: creații de J.S. Bach, F. Liszt, C. Franck și poem simfonic de M. Ravel în propria transcriere pentru orgă.

Marți, 6 iunie, la ora 19.00, Sala cu Orgă va găzdui o seară Ciprian Porumbescu, concert organizat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, cu participarea Orchestrei și a soliștilor Operei Naționale București. În program: opereta ” Crai Nou”, ”Balada” pentru vioară și orchestră și ”Rapsodia română”.

img23004539

img23004539

img23004539

img23004539

img23004539

img23004539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!