ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general adjunct al NATO: „Aliații NATO susțin pe deplin integrarea europeană a R. Moldova”

15:05 | 06.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Aliații NATO susțin pe deplin integrarea europeană a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută astăzi de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Bruxelles în comun cu vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, informează MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că NATO și Republica Moldova susțin relațiile de cooperare deja de trei decenii. „În urma izbucnirii războiului din Ucraina a fost sporit nivelul de colaborare. Rusia a destabilizat democrația în regiune, iar Republica Moldova răspunde cu determinare acestei situații. Susținem consolidarea instituțiilor de securitate și suntem siguri că viitorul Republicii Moldova este în familia democratică a Uniunii Europene”, a spus Mircea Geoană.

La rândul său, vicepremierul Nicu Popescu a specificat că NATO a sprijinit mereu procesul de reformare, democrația, calmul și stabilitatea în țara noastră. „Discuțiile au scopul să ancoreze Republica Moldova în spațiul european. Totodată, dialogul reprezintă o modalitate bună de a accelera cooperarea dintre țara noastră și NATO. Vă mulțumim pentru suportul acordat în procesele de reformare și consolidare a libertății și democrației. NATO este un parteneriat foarte important pentru noi și în menținerea păcii în Europa. Pentru țara noastră acum este foarte important să nu fim singuri, să consolidăm prietenii cu statele și organizațiile care ne ajută să menținem pacea și stabilitatea”, a remarcat Nicu Popescu.

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează în perioada 6 – 8 iunie curent două vizite de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei și Stockholm, Regatul Suediei, pentru aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a țării noastre la UE.

img23004560

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!