ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În acest an, vor fi efectuate lucrări de reparație în 84 de blocuri de locuit din Chișinău

12:01 | 27.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. În acest an, primăria capitalei va efectua lucrări de reparații în 84 de blocuri de locuit din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Lucrările sunt efectuate de Direcția generală locativ – comunală și amenajare. Adresele au fost selectate conform numărului de solicitări venite din partea chișinăuienilor. Suma alocată în acest sens este de 25 de milioane de lei (1,2 mln de euro), bani prevăzuți în bugetul municipal pentru anul curent.

Astfel, pe mai multe adrese din Chișinău sunt realizate sau urmează să înceapă lucrările de schimbare a geamurilor (27 de blocuri), reparaţia acoperișului (24 de blocuri) și a rețelelor inginerești (33 de blocuri).

Până în prezent, au fost încheiate lucrările de reparații capitale pe șapte adrese. Totodată, sunt în proces de executare lucrările în 55 de blocuri de locuit.

Anul trecut, au fost efectuate lucrări de reparații capitale în 75 de blocuri locative din Chișinău. Suma alocată a fost de 21 de milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal.

Foto simbol

img23005119

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!