ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile de taxi vor fi îmbunătățite

11:28 | 06.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Toți deținătorii de platforme și aplicații de comenzi de taxi ar urma să fie înregistrați juridic pe teritoriul Republicii Moldova, iar sistemele să fie utilizate doar prin intermediul operatorilor de transport care prestează servicii în sistem de taxi. O inițiativă legislativă în acest sens a fost aprobată astăzi de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Autorii proiectului propun ca toți deținătorii de platforme și aplicații de comenzi de taxi să fie înregistrați juridic pe teritoriul Republicii Moldova, iar sistemele să fie utilizate doar prin intermediul operatorilor de transport care prestează servicii în sistem de taxi. De asemenea, în scopul monitorizării celor care prestează astfel de servicii, deținătorii de platforme vor prezenta trimestrial Agenției Naționale pentru Transport Auto lista vehiculelor și a tuturor șoferilor care operează curse în regim de taxi.

În context, vor fi introduse modificări la Codul contravențional, pentru ca încălcările admise de cei care dețin platforme sau transportatorii să fie penalizați. O altă prevedere a inițiativei legislative îi obligă pe administratorii unităților de transport să îi informeze pe călători despre disponibilitatea unor servicii auxiliare (scaunul pentru copii sau transferul animalelor de companie), precum și despre tarifele aferente utilizării acestor servicii suplimentare.

Foto simbol

img23006981

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!