ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agricultori din R. Moldova vor beneficia de programul de formare profesională AgriMBA

10:35 | 27.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. În Republica Moldova a fost lansat programul de formare profesională continuă în domeniul "Management în Agribusiness" (AgriMBA). Disciplinele de studiu vor fi susţinute de către profesori din Universitățile Uniunii Europene, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și de experți practicieni din cadrul companiilor de succes din ţara noastră, transmite MOLDPRES.

„Programul AgriMBA este menit să aducă schimbări semnificative în sectorul agricol. Agricultura are nevoie de manageri care să gestioneze eficient afacerile din acest domeniu. Programul dat este un pas important în susținerea și dezvoltarea sectorului, în formarea viitorilor lideri", a estimat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Pentru început la AgriMBA s-au înscris 31 de masteranzi, care vor interacționa cu mentori locali și străini, reprezentanți ai mediului de afaceri, astfel, încât să aibă acces la cele mai bune practici și instrumente pentru a-și îmbunătăți și dezvolta afacerile.

Durata studiilor este de 2 ani și vor avea loc în regim online, precum și cu prezență fizică. Predarea va fi în limba engleză, iar la finalizarea programului, absolvenții vor obține și o diplomă de MBA, eliberată de Universitatea de Științe ale Vieții din Varșovia, Polonia.  

Programul este finanțat de proiectul Optim și Erasmus și implementat de către UTM în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Foto: MAIA

img23007543

img23007543

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!