ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu moldovenii stabiliți în Irlanda

09:03 | 28.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întâlnire la Dublin cu un grup de moldoveni stabiliți în Irlanda, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

„Chiar dacă ne-am văzut acum câteva luni, am ținut neapărat să ne vedem și de această dată pentru a discuta despre ultimele evenimente de acasă”, a menționat președintele Parlamentului în debutul discuțiilor.

Șeful legislativului le-a vorbit despre prioritățile pentru acest sfârșit de an și că Parlamentul, împreună cu Guvernul și Președinția muncesc ca, într-o bună zi, Republica Moldova să devină țară membră a Uniunii Europene, ca satele și orașele noastre să arate ca în Uniunea Europeană. „Pentru aceasta avem nevoie de reforma justiției, de legi bune pentru toți oamenii noștri indiferent dacă sunt acasă sau în diasporă, de investiții, dar și de unitate”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului i-a îndemnat pe reprezentanții diasporei să fie în continuare implicați și să sprijine Republica Moldova în parcursul său european, precizând că alegerile din această toamnă sunt încă o etapă importantă în calea noastră de aderare la Uniunea Europeană.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, se află la Dublin, unde participă, în perioada 28-29 septembrie, la Conferința Europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei.

Foto: Parlament

img23007567

img23007567

img23007567

img23007567

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!