ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un obiect neidentificat a fost depistat în localitatea Gâsca din stânga Nistrului

17:09 | 05.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Astăzi, în timpul desfășurării ședinței Comisiei Unificate de Control, a fost recepționată informația despre găsirea unui obiect neidentificat în localitatea Gâsca, necontrolată de autoritățile constituționale. Observatorii militari din Forțele Mixte de Menținere a Păcii s-au deplasat la fața locului, pentru a clarifica situația, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, informații suplimentare  la subiect vor fi oferite după constatările observatorilor militari.

Tot la ședința de astăzi Comisia Unificată de Control a continuat examinarea problemelor de actualitate privind situația în Zona de Securitate și funcționalitatea mecanismelor operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru.

La subiectul ce ține de identificarea la 25-26 septembrie curent în satul Chițcani a unor presupuse fragmente de rachetă și depozitarea acestora pe teritoriul necontrolat de autoritățile statului, a fost reiterată solicitarea Chișinăului de a examina sub toate aspectele circumstanțele cazului.

Acest caz a fost reflectat și în raportul lunar de monitorizare a Zonei de Securitate, prezentat de reprezentanții Misiunii OSCE în Comisie. Oficialii acestei organizații internaționale au menționat că la 25 septembrie s-au deplasat la Chițcani pentru a se documenta la fața locului, însă au fost informați că fragmentele fuseseră evacuate de structurile de forță transnistrene.

img23007813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!