ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO O expoziție a unui sculptor italian a fost vernisată la un muzeu din capitală

17:21 | 19.10.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Ambasada Italiei în Republica Moldova în colaborare cu Asociația „Italia-Moldova”, în parteneriat cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, a organizat astăzi cu ocazia Săptămânii limbii italiene în Republica Moldova o expoziție  de sculpturi tactile realizate de maestrul Cosimo Damiano Latorre, cu genericul „Drumul Crucii”, informează MOLDPRES.

În debutul manifestării, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Petru Vicol, a menționat că expoziția, reprezentată prin 15 lucrări, reconstituie atât Patimile lui Iisus, cât și momentul Învierii.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Italiei la Chișinău, Lorenzo Tomassoni, a afirmat că această expoziție vine cu un mesaj profund religios, dar, în același timp, și cu un mesaj de pace. Totodată, diplomatul a adus mulțumiri președintelui Asociației ”Italia-Moldova”, Gian Luca del Marco, grație căruia această expoziție a ajuns la Chișinău.

Potrivit organizatorilor, autorul sculpturilor din lemn de măslin ne propune un concept inedit de percepere a expoziției, de cunoaștere prin atingere. "Atingerea este un simț care ne poate face să descoperim detalii și senzații invizibile ochiului, ne poate crește capacitatea de a învăța și de a înțelege ceea ce ne înconjoară", a  subliniat Cosimo Damiano Latorre, care a dăruit o lucrare în lemn instituției-gazdă.

Scopul acestei expoziții este de a pipăi obiectul, pentru a simți finețea acestor sculpturi care permit persoanelor cu deficiențe de vedere să perceapă forma acestor lucrări inedite.

Expoziția va fi deschisă până la 30 octombrie.

img23008238

img23008238

img23008238

img23008238

img23008238

img23008238

img23008238

img23008238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!