ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiect regional va asigura 14 localități din raionul Ialoveni cu apă de calitate

11:54 | 24.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Paisprezece localități din raionul Ialoveni vor avea acces la un apeduct magistral, asigurând cu apă de calitate peste 25 mii de locuitori. Este vorba de proiectul regional "Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa II) și rețele de canalizare pentru orașul Ialoveni”, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, ieri, în urma discuțiilor cu reprezentanții Consiliului raional Ialoveni, care este aplicantul proiectului regional, și a inspecției din teren, s-a constatat că lucrările executate în cadrul Etapei II a proiectului au fost conservate, deoarece Etapa I nu a fost finalizată.

„Activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect reprezintă o parte a unui plan strategic mai amplu al raionului Ialoveni pentru asigurarea populației cu apă potabilă de calitate. Proiectul întreg prevede în total o lungime a apeductului magistral nou construit de aproximativ 45 de kilometri și care va furniza apă de calitate pentru peste 25.000 de locuitori din 14 localități ale raionului Ialoveni”, indică ADR Centru.

Până în prezent, în cadrul proiectului amintit au fost executate lucrări de construcție a 14,8 km de apeduct magistral și conectarea la apeductul cu apă potabilă a unui rezervor din satul Bardar și a două rezervoare și un castel de apă din comuna Ruseștii Noi.

Costul total al proiectului a depășit 15 milioane de lei (750 mii de euro) și a fost acoperit din Fondul Național de Dezvoltare Regională, fiind cofinanțat de Guvernul Slovaciei prin intermediul Programului SlovakAid.

 Foto: ADR Centru

img23008346

img23008346

img23008346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!