ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi distribuitori TV din UTA Găgăuzia au fost sancționați de către Consiliul Audiovizualului

15:12 | 27.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Membrii Consiliului Audiovizualului au votat astăzi în unanimitate pentru sancționarea cu 200 de mii de lei distribuitorii Oguzsatlink SRL și ILK HALK TELEVIZIONU SRL din UTA Găgăuzia, pentru neprotejarea spațiului audiovizual național, anunță MOLDPRES.

Potrivit Consiliului, aceștia au retransmis programe cu conținut militar, informativ și analitic de la posturile de televiziune din Federația Rusă și Belarus, precum Первый канал, НТВ, Россия 1, Россия 24, МИР 24, РБК, Беларусь 24. Astfel, au încălcat prevederile Codului serviciilor media audiovizuale, iar amenda pentru ambele posturi a constituit câte 100 de mii de lei.

Oguzsatlink SRL și ILK HALK TELEVIZIONU SRL activează fără autorizație de la Consiliul Audiovizualului, iar amenzile în acest sens au constituit câte 30 000 de lei. În același timp, ILK HALK TELEVIZIONU SRL, deține și difuzează postul TV „Первый народный” fără licență de emisie, fiindu-i aplicată o altă amendă de 30 000 de lei.

În luna iulie a anului curent, distribuitorii au mai fost sancționați pentru același tip de încălcări, fiindu-le aplicate amenzi cu o valoare totală de aproximativ 150 de mii de lei.

Tot în ședința de azi, Consiliul Audiovizualului a sancționat distribuitorul TV BOX SRL cu 15 000 de lei pentru transmisiunea serviciului media „Moldova Europeană” fără licență de emisie.

Pe 18 octombrie 2023, în grila de programe a distribuitorului, prin rețelele StarNet, a fost atestată difuzarea unui serviciu de televiziune cu denumirea „Moldova Europeană”.  

Potrivit prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, furnizarea serviciului media audiovizual se realizează în baza licenței de emisie, eliberate de Consiliul Audiovizualului, iar pentru postul „Moldova Europeană” licență de emisie nu a fost acordată.

img23008523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!