ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zeci de tineri au vizitat clădirea Legislativului

09:26 | 29.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Zeci de tineri și elevi au vizitat în această săptămână clădirea Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, tinerii au venit din mai multe regiuni ale țării. Printre aceștia se numără elevi de clase gimnaziale de la Instituția Publică Liceul Teoretic "Alexei Mateevici", orașul Cricova și de la Gimnaziul „Ion Ungureanu” din satul Opaci, raionul Căușeni, dar și elevi de clase liceale de la Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din satul Sălcuța, raionul Căușeni.

Totodată, în vizită au venit și elevi ai Liceul Waldorf Chisinau, elevi de la Liceul Teoretic „George Meniuc” și elevi de la instituția de învățământ „Da Vinci” din capitală.

Sediul Legislativului a fost vizitat și de studenți ai anului întâi de la Facultatea de Drept USM și studenți în anul doi de la Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a USM. Un alt grup de studenți au fost de la Colegiul de Studii Administrative și Fiscale din Moldova și de la Colegiul Național de Comerț al ASEM. Printre vizitatori au fost și un grup de turiști din Elveția, aflați în vizită în Moldova.

Cu toții au putut vizita sălile din Parlament și să afle diverse informații despre activitatea legislativului de-a lungul timpului. În cadrul turului ghidat, le-au fost prezentate informații despre expozițiile pe care le găzduiește Legislativul și despre exponatele din Muzeul Parlamentului. Iar în sala de ședințe plenare, în discuțiile cu deputații Artemie Cătănoi și Sinchevici Eugeniu, tinerii au aflat cum sunt adoptate legile în Parlament și ce stă la baza inițierii unui proiect de lege.

Foto: Parlament

img23008558

img23008558

img23008558

img23008558

img23008558

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!