ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia: 60 de arestări după asaltul unei mulţimi ostile Israelului asupra unui aeroport din Daghestan

10:31 | 30.10.2023 Categorie: Externe

Moscova, 30 oct. /MOLDPRES/. Poliţia rusă a anunţat luni că a arestat 60 de persoane suspectate că au luat cu asalt duminică seara aeroportul din Mahacikala, capitala republicii ruse Daghestan, cu majoritate musulmană, transmite AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

O mulţime de bărbaţi a invadat duminică seara pista şi terminalul aeroportului, în căutarea de pasageri veniţi din Israel, în plină tensiune în multe părţi ale lumii în contextul campaniei de represalii declanşate de Israel în Gaza după atacul Hamas din 7 octombrie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne rus, nouă poliţişti au fost răniţi în ciocnirile de la aeroport, iar doi dintre ei sunt spitalizaţi.

'Peste 150 de participanţi activi la tulburări au fost identificaţi, 60 dintre ei au fost reţinuţi', a afirmat ministerul, precizând că în prezent au loc operaţiuni de căutare pentru identificarea tuturor celor au luat parte la asalt.

'În prezent, aeroportul este în întregime sub controlul forţelor de ordine', a adăugat ministerul.

Potrivit site-ului Flightradar, un zbor venind de la Tel Aviv al companiei ruse Red Wings a aterizat duminică la Mahacikala la ora locală 19.00 (16.00 GMT). Conform mediei independente ruse Sota, era vorba despre un zbor de tranzit care urma să redecoleze spre Moscova la ora 21.00 (19.00 GMT).

Autorităţile locale nu au precizat deocamdată dacă avionul şi pasagerii au putut pleca mai departe.

În timp ce incidentul era încă în desfăşurare, Israelul a cerut Rusiei să 'protejeze toţi cetăţenii israelieni şi toţi evreii'.

SUA au condamnat 'manifestaţii antisemite', prin purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, Adrienne Watson.

img23008573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!