ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un canal TV a fost sancționat cu 13 mii de lei pentru încălcarea Codului electoral

11:11 | 30.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Consiliul Audiovizualului a sancționat în ședința de azi serviciul media audiovizual de televiziune ITV pentru faptul că, în cadrul programului audiovizual „Вечерний Буймистру” din 08 și 15 octombrie curent, au fost vizați concurenți electorali, cu încălcarea prevederilor Codului electoral, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pe 08 octombrie 2023, ITV a difuzat programul audiovizual „Вечерний Буймистру”, iar unul din subiectele abordate de moderator a avut titlul „Кандитаты в примары Бельц” în care moderatorul a ironizat pe seama actualilor candidați electorali pentru Primăria municipiului Chișinău. În același context, moderatorul emisiunii a vizat candidații pentru Primăria orașului Bălți deși nu era emisiune cu caracter electoral.

Pe 15 octombrie 2023, în același program audiovizual, moderatorul a făcut afirmații care l-au vizat pe un candidat pentru funcția de primar al orașului Bălți. Printre subiectele discutate, moderatorul a făcut referire și la evenimentul care a avut loc la Sângerei în susținerea unui candidat electoral pentru funcția de primar al orașului.

Conform sursei citate, declarația privind politica editorială pentru reflectarea alegerilor locale din 05 noiembrie 2023 a serviciului media audiovizual de televiziune ITV nu indică emisiunea „Вечерний Буймистру” în categoriile de programe menționate la art. 90 alin. (2) din Codul electoral. Prin urmare, candidații electorali sus-menționați nu pot avea intervenții directe sau indirecte și nu poate fi vizat de terți în alte programe audiovizuale decât cele cu caracter electoral, stabilite expres în declarația privind politica editorială a furnizorului de servicii media.

img23008576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!