ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SIS solicită sistarea activității pe perioada stării de urgență a șase posturi TV

11:30 | 30.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Directorul SIS, Alexandru Musteață, a susținut astăzi un briefing de presă despre asigurarea securității informaționale în contextul atacurilor hibride la adresa Republicii Moldova, în care a anunțat că va solicita sistarea activității pe perioada stării de urgență a șase posturi TV, comunică MOLDPRES.

Conform sursei citate, a fost transmisă solicitarea către Comisia pentru Situații Execepționale să fie sistată pe perioada stării de urgență, activitatea a șase posturi TV: Orizont TV, ITV, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3.

El a precizat că instituția pe care o conduce deține informații că activitatea acestor posturi se desfășoară cu multiple încălcări.

„Deținem informații operative, dar și probe că Federația Rusă influențează alegerile locale din 5 noiembrie. Acest lucru se întâmplă prin câteva metode ce implică finanțarea ilegală a campaniilor electorale, cumpărarea de voturi, coruperea candidaților, dar și prin campanii de dezinformare bine puse la punct prin anumite posturi TV, site-uri, rețele de socializare. Toate cele menționate fac parte din arsenalul războiului hibrid dus de Rusia împotriva țării noastre. Aceste posturi promovează narative ce generează instabilitatea în țara noastră”, a opinat Musteață.

Șeful SIS a specificat că în ultimele luni se observă o intensificare a atacurilor informaționale și o creștere a riscurilor asupra securității naționale, acestea având o creștere exponențială, în special, în perioada electorală.

img23008579

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!