ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scriitorul Aurelian Silvestru a editat o carte de proză

15:22 | 30.10.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Un volum de proză scurtă intitulat ”Zborul dintre EA și EL” semnat de scriitorul, psihologul și pedagogul Aurelian Silvestru, doctor în științe psihologice, a apărut recent la o editură din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Aurelian Silvestru a menționat că volumul cuprinde 158 de pagini și a apărut într-un tiraj de 4000 de exemplare. ”Literatura are nevoie de miracol. Cu cât proza e mai scurtă, cu atât miracolul din ea trebuie să fie mai tulburător”, menționează autorul în prefața cărții.

Aurelian Silvestru s-a născut pe 1 octombrie 1949, în satul Cușelăuca din raionul Șoldănești. Ca scriitor și publicist, a tradus mai multe monografii și manuale de psihologie, a publicat numeroase eseuri, broșuri și cărți pentru copii. Este autorul unei cărți de aforisme și al unei cărți de cântece pentru copii. Activitatea sa literară a fost înalt apreciată la Congresul IBBY din Mexic, fiind inclus în ”Honoris List 2014” a IBBY, pentru cartea ”Fărâme de suflet”, drept una dintre cele mai bune cărți pentru copii, care urmează să fie tradusă în toate limbile țărilor IBBY. 

Aurelian Silvestru a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova (2002), cu Medalia de Aur ”ProInvest”, decernată la Salonul Internațional de Inventică din Cluj-Napoca (2009), cu Premiul ”Cartea anului” în Moldova (2003, 2011) și cu Premiul ”Simpatia Copiilor” (2004) la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, cu Premiul ”Ion Creangă” pentru întreaga activitate în domeniul cărții pentru copii, acordat de Institutul Cultural Român (2014), ”Ordinul Republicii” (2009) și cu Medalia ”Dimitrie Cantemir” a Academiei de Științe a Moldovei.

img23008597

img23008597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!