ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova au fost inaugurate patru platforme pentru elicopterele SMURD

09:28 | 31.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. În țara noastră au fost inaugurate patru platforme de aterizare-decolare pentru elicoptere în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul. Platformele au fost construite în cadrul Proiectului transfrontalier România - Republica Moldova „Îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD)”, comunică MOLDPRES.

Acestea sunt amplasate în municipiul Chișinău, str. Nicolae Testemițeanu nr.29, lângă Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, pe str. Poamei nr.21 lângă Instituția Medico-Sanitară Publică „Institutul Mamei și Copilului”, în municipiul Bălți, satul Corlăteni, raionul Râșcani, lângă Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul municipal Bălți și în municipiul Cahul lângă Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul municipal Cahul.

Toate cele patru platforme de aterizare-decolare sunt proiectate pentru elicopterele EC 135, cu o suprafață fiecare de 15m x 15m. Platformele sunt dotate cu bandă de vânt, iar suplimentar platforma din municipiul Cahul este dotată și cu echipament de iluminat și marcaje speciale pentru funcționarea VFR de zi și de noapte.

Potrivit IGSU, proiectul este finanțat de UE prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Bugetul total al proiectului este de peste zece milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) 6.428.000 euro.

Foto: IGSU

img23008617

img23008617

img23008617

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!