ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna trecută, peste 14 mii de cetățeni au solicitat ambulanța

09:43 | 31.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. În ultima săptămână, 14158 de persoane, printre care 2097 de copii, au solicitat intervenția ambulanței. După acordarea asistenței medicale urgente, 5696 de pacienți au fost transportați la spital, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), ambulanța a fost solicitată pentru persoanele cu următoarele urgențe: 3383 cardiovasculare, dintre care 64 cu sindrom coronarian acut; 2035 neurologice, inclusiv 222 de accidente vasculare cerebrale; 1766 respiratorii și 1406 traumatologice.

Totodată, medicii de pe ambulanță au intervenit la 55 de accidente rutiere, în urma acestora au avut de suferit 68 de persoane. Tuturor victimelor li s-a acordat asistență medicală de ugență la etapa de prespital, iar ulterior, 58 de pacienți, inclusiv nouă copii cu diverse traumatisme, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

În aceeași perioadă, echipele AMU au deservit 51 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu: dintre care 30 combustii și 21 de mușcături de animale sau înțepături de insecte. Totodată, au fost înregistrate 45 de solicitări pe motiv de intoxicație, printre care 20 cu medicamente, nouă cu alcool, două cu ciuperci și două cu monoxid sau bioxid de carbon.

Foto: CNAMUP 

img23008618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!