ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii au demarat reparația unui drum regional din sud-estul ţării

10:20 | 31.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi despre demararea lucrărilor de reparație a drumului G108, M5 – Florești – Anenii Noi, km 9,00-16,08, Etapa I, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, acest drum este de o importanță semnificativă, asigurând conectivitatea dintre sud-estul Republicii Moldova și drumul expres M5, care trece prin centrul și nordul țării, constituind totodată o cale de acces importantă către numeroase cariere de nisip din zonă.

„Obiectivul general al proiectului presupune realizarea lucrărilor de reparație a drumului, care includ lucrări de consolidare și terasament, sistem rutier, trotuare, accese în curți, inclusiv o intersecție cu sens giratoriu și altele, sporind astfel siguranța și mobilitatea în regiune. Lungimea tronsonului supus reparației constituie 7 kilometri, iar finalizarea lucrărilor este planificată pentru luna decembrie 2024”, indică ASD.

Valoarea contractuală a acestui proiect este de aproximativ 82 milioane de lei (4,1 mln de euro), bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

 Foto: ASD

img23008620

img23008620

img23008620

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!